De Vrienden verbinden het heden met het verleden en waarborgen de toekomst van de Cultuurkoepel

Op het Landgoed Willibrordus Heiloo staat een prachtig rijksmonument: de Cultuurkoepel. Deze voormalige kapel is ruim tachtig jaar het spirituele trefpunt geweest van de broeders en patiënten in de psychiatrische inrichting, die in 1929 door de congregatie van de broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Heiloo gesticht. Maar de geestelijke hulpverlening veranderde met de tijdgeest. In 2014 werd het landgoed opengesteld voor algemeen publiek. Er worden lezingen gegeven, muziek- en theatervoorstellingen gepresenteerd en het is een zakelijk en familiair centrum.

De Cultuurkoepel is een vitaal onderdeel en trefpunt van de gemeenschap in Heiloo. Het bijzondere gebouw is grondig gerestaureerd met bijdragen van de GGZ en het Rijk. Maar het moet permanent onderhouden worden om het in stand te kunnen houden. Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo heeft zich als taak gesteld een bijdrage te leveren aan de instandhouding en het publiekstoegankelijk houden van de Cultuurkoepel.

Hoe draagt u bij als Vriend van de Cultuurkoepel?

Als Vriend van de Cultuurkoepel bouwt u mee aan de toekomst en de plaats van de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus.

U kunt als particulier, of uit naam van uw bedrijf Vriend worden en ons steunen. Als particulier vragen wij u  € 15,- of € 25,- per jaar en als bedrijf wordt u Vriend vanaf € 50,- per jaar.

Liever eenmalig een bedrag schenken: dit kan natuurlijk ook!  Vergeet niet te kijken naar de gunstige voorwaarden wat betreft schenkingen aan stichtingen met een ANBI-status. Voor meer informatie over onze bedrijfs- en sponsorpakketten: klikt u hier.

Welke voordelen heeft u als Vriend van de Cultuurkoepel?

Als vriend van € 15,- en € 25,-:

  • U ontvangt tweemaandelijks de digitale Vrienden-nieuwsbrief, zodat u als eerste op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de Cultuurkoepel.
  • U krijgt voorrang en korting op speciaal voor de Vrienden georganiseerde activiteiten.
  • U krijgt als Vriend voorrang bij de jaarlijkse Willibrorduslezing.
  • En niet onbelangrijk! U kunt zeggen dat u heeft bijgedragen de Cultuurkoepel in stand te houden!
  • Extra als Vriend van € 25,-
  • U krijgt voorrang en korting op muziek- en theatervoorstellingen die in de Cultuurkoepel georganiseerd worden.
Hoe meldt u zich aan?

U meldt zich aan door uw gegevens hiernaast in te vullen. Wanneer u op ‘Aanmelden’ klikt wordt u gevraagd om € 15,- of € 25,- over te maken aan Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo. Door dit bedrag over te maken gaat u akkoord met een jaarlijkse incasso-machtiging en ontvangt u de Vrienden-nieuwsbrief van Koepel BV, de exploitant van de Cultuurkoepel. Opzeggen, voor de machtiging of voor de nieuwsbrief, kan uiteraard op elk moment. Om dit te doen stuurt u een mail naar secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Omzetten Vriendenbijdrage naar € 25,-

Stuur even een mail naar penningmeester@vriendencultuurkoepelheiloo.nl als u uw bijdrage van €15,- naar €25,- wilt verhogen. Wij maken het voor u in orde.

 

Voor Vrienden door Vrienden!

Ieder jaar een Willibrorduslezing en een Open Monumentendag!

Speciaal voor de Vrienden organiseert het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo activiteiten en voorstellingen.
Zo dragen Vrienden financieel bij aan het onderhoud en verbeteringen van de Cultuurkoepel. De akoestiek kon verbeterd worden; er is een bijdrage geleverd aan de gordijnen. Door donaties en Vriendenbijdragen is de toegang naar het sanitair voor minder validen verbeterd.

Op dit moment is ons Vriendendoel: mobiele tribunes in de Cultuurkoepel! Daarmee kan de vlakke vloer groter of kleiner worden gemaakt, naar gelang de eisen van de voorstelling of het evenement en de toeloop van het publiek. Het zicht op het podium kan zo sterk worden verbeterd. Voorop staat dat de tribunes volledig inklapbaar zijn en weggereden kunnen worden. Om die reden zijn deze tribunes erg duur.
De unieke atmosfeer en de open ruimte van de Cultuurkoepel moet sowieso gehandhaafd blijven!

Contact

Wilt u Vriend worden, maar heeft u vragen over het lidmaatschap?
Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

Kennemerstraatweg 464
1851 NH Heiloo