Activiteiten

Open Inloop 5 april van 16.00 tot 20.00 uur

Het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo is een campagne gestart om een mobiele tribune in de Cultuurkoepel te realiseren. Deze is hard nodig voor het verbeteren van het zit- en kijkcomfort. Sinds 2014 is dit rijksmonument in gebruik als theater en ontmoetingsplaats van en voor alle mensen in Heiloo en omgeving. Het is een plek geworden waar mensen zich emotioneel verbonden voelen met de geschiedenis en cultuur van Heiloo.
De mobiele tribune kost ongeveer
€ 250.000, – en bestaat uit vier delen, die kunnen worden opgesteld, ingeklapt en weggereden. Momenteel hebben we voor dit doel al € 130.000, – kunnen reserveren. Voor het nog resterende bedrag van € 120.000, – doen we een beroep op alle ondernemers en particulieren, die deze prachtige plek een warm hart toedragen in en rondom Heiloo.

Op woensdag 5 april organiseren de Vrienden een open inloop van 16-20 uur om iedereen bij te praten over dit project. Regelmatig vragen mensen ons: Jullie zijn bezig met een actie om vier mobiele tribunes aan te schaffen. Maar hoe zien die eruit? Waar komen ze te staan? Waar laat je ze als je ze niet nodig hebt? Hoe klap je ze in en uit? Vallen ze niet om? etc… Graag willen wij u ter plekke laten zien hoe het werkt en hoe de Cultuurkoepel er dan uitziet. Kom binnenlopen en dan praten we even bij.

Uw bijdrage is welkom

Tegelijk nodigen wij u uit om dit initiatief te ondersteunen. U kunt uw naam verbinden aan dit bijzondere en monumentale theater door een tribunedeel of een stoel te adopteren met uw naam erop. Voor de adoptie van een tribunedeel vragen wij een bijdrage van € 5.000,- voor een stoel € 100,-.
Vanaf € 1.000, – wordt uw naam geplaatst op het voor iedereen zichtbare Tableau d’Honneur bij de hoofdingang.

Open Monumentendag 9 en 10 september

Op de Vriendenloterij Open Monumentendagen was de Cultuurkoepel  van 11.00 tot 16.00 uur open. We hebben ongeveer 150 mensen mogen ontvangen en rondleiden. We hebben hele enthousiaste reacties ontvangen. We hebben vele mensen warm gemaakt voor een lidmaatschap voor de Vrienden van… Dit jaar bent u ook weer van harte welkom om de Koepel te bezichtigen.

Willibrorduslezing 4 november

De Willibrorduslezing 2023 zal gehouden worden op 4 november. De lezer is nog niet bekend. Klik op de link hieronder voor meer informatie over de Willibrorduslezing. 

Meer info

Contact

Heeft u vragen over de dagelijkse praktijk van de stichting?
Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

Kennemerstraatweg 464
1851 NG  Heiloo

secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl