Willibrorduslezing 2019:

Eppo van Nispen tot Sevenaer

lezing | traditie | Willibrordus | welzijn & digitalisering

Op 2 november vindt de 5de Landgoed Willibrorduslezing plaats in de Cultuurkoepel Heiloo. Het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordus Genootschap heeft de eer dhr. Eppo van Nispen tot Sevenaer te mogen presenteren.

Eppo van Nispen tot Sevenaer is een veelgevraagd internationaal spreker en meedenker, vanwege de unieke verbindingen die hij weet te leggen tussen de digitale wereld en de menselijke maat. Daarnaast is hij gast in programma’s als DWDD. Hij is van oorsprong programmamaker.

De laatste jaren heeft van Nispen gewerkt aan zijn “maatschappelijke ding”, namelijk: de impact van digitalisering, met name op het gebied van informatievoorziening, met als missie de modernste bibliotheek ter wereld te bouwen, DOK in Delft. In 2008 werd DOK in een Amerikaans onderzoek uitgeroepen tot modernste bibliotheek ter wereld, en daarnaast door een vakjury tot “Beste bibliotheek van Nederland”. Van Nispen werd daarna directeur van de CPNB, de stichting die verantwoordelijk is voor grootste leescampagnes in Nederland zoals de Kinderboekenweek, de Boekenweek en Nederland leest.

Op dit moment is Eppo directeur van het Nationaal Institituut voor Beeld en Geluid, het state-of-the-art mediacultuur instituut van Nederland dat over een van de grootste datacollecties van ons land beschikt. Tevens is van Nispen voorzitter van de denktank “vermaatschappelijking van analytics”, kortweg: hoe als maatschappij om te gaan met Big Data. Gestuurd door zijn College van Wijzen (zijn 5 kinderen en vanuit de hemel zijn oma van 102+) probeert hij op een inspirerende wijze, met een lach en een traan, allerlei verbindingen te leggen tussen de wereld van nu en die van de toekomst, en hoe je daarin mee kan gaan zonder jezelf te verliezen

Voor meer informatie over de lezing, of voorgaande lezingen
bezoek vooral de Willibrorduslezing-website

Voor slechts €2,50 koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief een overheerlijke stamppot-maaltijd verzorgd door de Keuken met Karakter. Na afloop van de lezing vragen wij u een vrijwillige bijdrage te doen aan Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo.

Vriend worden?

Vrienden helpen mee de Cultuurkoepel te behouden en klaar te maken voor de toekomst. Voor een bijdrage van slechts €15,- ben je er als eerste bij en krijg je toegang tot de speciale Vrienden-programmering.

Doneren?

Interesse om een eenmalige donatie te doen? Als particulier, of als bedrijf kan je een eenmalige gift doen. Vergeet niet te kijken naar de gunstige belastingvoorwaarden van onze ANBI-status.

ANBI-status

Door de toekenning van een ANBI-status kan een stichting belastingvrij giften en legaten ontvangen. De status stelt ook een aantal eisen aan het openbaar bestuur van onze werkzaamheden.

Contactgegevens

+31619689497

Kennemerstraatweg 464, 1851 NH, Heiloo

secretariaat.vrienden@cultuurkoepelheiloo.nl