The Passengers:
Road Trippin’

theaterproject | anti-stigma | interactief | exclusief

Vier mensen, vijf stoelen. De vier vrienden: Mo, Aisha, Tim en Alice, stellen zich voor en nemen ons mee op een onstuimige road trip richting volwassenheid. Het is een tijd met pesterijen, discriminatie en gevoelens van eenzaamheid. Totdat de vier Sjoerd ontmoeten. Sjoerd is standvastig, onwrikbaar en heeft een extreem groot rechtvaardigheidsgevoel. Sjoerd inspireert op zijn eigenzinnige manier de vier trots te worden op hun ‘anders’-zijn. Sjoerd zijn motto is: ‘Het leven is één grote roadtrip’. Het nummer Road Trippin’ van The Red Hot Chili Peppers is dan ook hun nummer. Het biedt hen houvast en geeft sterkte in tijden wanneer ze het nodig hebben. Ook steunt de groep elkaar in het herstel; zo gaat Sjoerd bijvoorbeeld altijd met Alice mee naar de afkickkliniek, en helpt Tim Mo zijn agressie in toom te houden. Tot aan de examens is de groep altijd samen. Na de diploma-uitreiking zien de vrienden Sjoerd echter nooit meer terug. Niemand weet waar Sjoerd is, iedereen heeft zijn eigen gedachten erover. Sjoerd heeft ze weer op het juiste pad gekregen, maar nu moeten ze ieder hun eigen road trip gaan maken. En dat doen ze. Ze gaan datgene doen wat ze willen doen. Wat ze gelukkig maakt. Maar er gaat geen dag voorbij zonder dat ze terugdenken aan Sjoerd. In het nagesprek krijgt iedereen de kans in een veilige sfeer zijn eigen verhaal te doen. De theater-voorstelling dient hierbij als een referentiepunt. Door over de voorstelling te praten, is er ruimte voor reflectie en gesprek over ieders eigen worstelingen, en de vraag wie er voor ons een Sjoers is geweest, is, of kan zijn.

Regie:
Marjolijn Frijling

Spel:
Eva Knibbe, Martijn Wever, Alexander Wolff,
Naomi Mac-Donald, Fifamè Awunou, Bart van de Woestijne

 

             

 

Voor slechts €10 koopt u een kaartje voor de theatervoorstelling.
Na afloop van de voorstelling zal u gevraagd worden of u bereid bent bij te dragen aan het werk van Stichting Buitenkans.

Vriend worden?

Vrienden helpen mee de Cultuurkoepel te behouden en klaar te maken voor de toekomst. Voor een bijdrage van slechts €15,- ben je er als eerste bij en krijg je toegang tot de speciale Vrienden-programmering.

Doneren?

Interesse om een eenmalige donatie te doen? Als particulier, of als bedrijf kan je een eenmalige gift doen. Vergeet niet te kijken naar de gunstige belastingvoorwaarden van onze ANBI-status.

ANBI-status

Door de toekenning van een ANBI-status kan een stichting belastingvrij giften en legaten ontvangen. De status stelt ook een aantal eisen aan het openbaar bestuur van onze werkzaamheden.

Contactgegevens

+31619689497

Kennemerstraatweg 464, 1851 NH, Heiloo

secretariaat.vrienden@cultuurkoepelheiloo.nl