Beautiful Boy

Kwetsbare levens:

Beautiful Boy (2019)

film | kwetsbare levens | herstelverhalen | verslaving

Goede films zijn net een soort empathie-machines; en laat empathie nou net iets zijn wat wij in deze goed kunnen gebruiken. Wanneer een film goed is, kan zij er voor zorgen dat wij begrip opbrengen met de karakters die uitgebeeld worden: mensen, net zoals ons, maar dan met een andere afkomst of nationaliteit, van een andere leeftijd, met een andere sociaal-economische achtergrond, met een ander beroep, andere dromen, aspiraties en angsten. Films helpen ons te identificeren met de mensen met wie wij deze reis delen. Samen met de programmeurs van Filmhuis Alkmaar proberen we dit te vinden in een aspect van het leven waar wij allen uiteindelijk, op een of ander moment, op een of andere, allemaal mee geconfronteerd worden: onze ultieme kwetsbaarheid.

In de eerste film van deze filmreeks: Beautiful Boy, denken wij zo een film gevonden te hebben. 

De band tussen David (Steve Carell) en zijn zoon, Nic (Timothée Chamalet) is diep. Nic, een creatieve en gevoelige jongen, worstelt met een drugsverslaving, en David besluit alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die niet gered wil worden? Is het loslaten van iemand die je liefhebt soms niet de enige mogelijkheid die overblijft?

De filmreeks ‘Kwestbare levens’ is een co-productie van Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel, Filmhuis Alkmaar en GGZ-NHN. 

               

Deze film maakt deel uit van de speciale filmreeks ‘Kwetsbare levens’.
Voor slechts €10,- koopt u een kaartje voor de vertoning in de Cultuurkoepel.
Wilt u de gehele reeks bekijken van 3 films, dan betaalt u slechts €25,-

Genre:
Drama 

Regisseur:
Felix van Groningen

Acteurs:
Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney

Vriend worden?

Vrienden helpen mee de Cultuurkoepel te behouden en klaar te maken voor de toekomst. Voor een bijdrage van slechts €15,- ben je er als eerste bij en krijg je toegang tot de speciale Vrienden-programmering.

Doneren?

Interesse om een eenmalige donatie te doen? Als particulier, of als bedrijf kan je een eenmalige gift doen. Vergeet niet te kijken naar de gunstige belastingvoorwaarden van onze ANBI-status.

ANBI-status

Door de toekenning van een ANBI-status kan een stichting belastingvrij giften en legaten ontvangen. De status stelt ook een aantal eisen aan het openbaar bestuur van onze werkzaamheden.

Contactgegevens

+31619689497

Kennemerstraatweg 464, 1851 NH, Heiloo

secretariaat.vrienden@cultuurkoepelheiloo.nl