Donatiecampagne mobiele tribune

De Cultuurkoepel is een prachtig theater en een belangrijk monument voor de mensen in Heiloo en omstreken. Een parel van en voor ons allemaal. Vele duizenden mensen bezoeken deze bijzondere plek om te genieten van mooie voorstellingen en speciale gebeurtenissen. Een inspirerende plek om tot jezelf te komen en weg te dromen.

De Cultuurkoepel was vroeger een kapel, gebouwd als tempel van gebed maar ook bezinning en verwondering. Dit is terug te vinden in de zogeheten Byzantijnse architectuur: een groot open koepelgewelf, ondersteund door kolommen. Een adembenemende oosterse bouwstijl die je maar weinig tegenkomt in de Lage Landen. Juist door zijn vorm is deze voormalige kapel zo geschikt als theater. Een kostbaar monument en de trots van Heiloo en regio. Een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen, het Carré boven het Noordzeekanaal.

Hier stopt de vergelijking. Want kun je in Carré nog vanuit de derde ring beneden naar het podium kijken, in de Cultuurkoepel zitten we allemaal gelijkvloers op stoelen achter elkaar. En zien we dus niet veel als we achteraan zitten behalve de rug van de buurvrouw voor ons. Een lastige handicap die verholpen kan worden door aan de randen een tribune te maken zodat de achterste rijen hoger en daarmee dichter bij het podium zitten. Bovendien een uitkomst in coronatijd waarin we mensen verder uit elkaar moeten plaatsen waardoor er minder kaarten verkocht kunnen worden.

De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo erkent het zichtprobleem en het dilemma van corona- placering. Daarom heeft het bestuur besloten om een donatiecampagne te starten. Maar we stellen er wel een belangrijke voorwaarde aan: de inspiratie van de indrukwekkende monumentale ruimte mag niet verdwijnen, de Byzantijnse koepelstructuur mag niet teloor gaan. Daarom hebben we samen met de Cultuurkoepel afgesproken dat er een verrijdbare mobiele tribune moet komen die na de voorstelling ook weer kan worden ingeklapt en weggereden. De monumentale status moet behouden blijven, dat staat voorop.

Ze bestaan, mobiele tribunes maar ze zijn wel een beetje duur want ze moeten stevig, veilig, verrijdbaar, fraai en veilig zijn. We hebben er onderzoek naar gedaan. Als we vier mobiele tribunes laten maken dan voldoen ze aan alle eisen, dan verbeteren we de zichtlijnen en kunnen we ook op corona-afstand kaartjes verkopen. Ze kosten € 62.500 per stuk, dus samen € 250.000. Maar we hebben kunnen sparen dankzij de bijdragen van de Vrienden van de Cultuurkoepel. We hebben samen met de Cultuurkoepel al € 50.000 opzij kunnen leggen. Een goed begin en een goede basis. Wij vragen iedereen die de Cultuurkoepel Heiloo een warm hart toedraagt om een steentje bij te dragen.

Graag nodigen wij u uit om een bijdrage te doneren op het rekeningnummer van de stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo. Hiervoor zijn vele mogelijkheden van adoptie op naam van een stoel tot financiering van een complete unit. Zie hiervoor de website. En u kunt ook een eigen vrije bijdrage leveren, elke euro die ons dichterbij brengt is welkom.

Steun de campagne van de Vrienden Cultuurkoepel Heiloo voor een mobiele tribune op

Bankrekening NL97 RABO 0152 7164 67 tnv Stichtingvriendencultuurkoepelheiloo ovv mobiele tribune

Neem contact op met de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel, Joep van Dijk (06 515 78 319) en we maken samen een afspraak.

Of stuur een mail naar secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

 

Totaal: € -

Contact

Heeft u vragen over een donatie, of wilt u meer informatie over zakelijke samenwerking?
Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

Kennemerstraatweg 464
1851 NH, Heiloo