Mobiele Tribune Actie

plattegrond

Hier stopt de vergelijking. Want kun je in CarrĂ© nog vanuit de derde ring beneden naar het podium kijken, in de Cultuurkoepel zitten we allemaal gelijkvloers. Hierdoor is het zicht op de vloer van het podium beperkt. Dit kan verbeterd worden door binnen de pilaren, aan de rand van de zaal, tribunes te plaatsen. Hiermee worden de achterste rijen hoger en kunnen we het publiek dichter bij het podium laten zitten.   

De Cultuurkoepel was vroeger een kapel, gebouwd als tempel van gebed maar ook bezinning en verwondering. Dit is terug te vinden in de zogeheten Byzantijnse architectuur: een groot open koepelgewelf, ondersteund door kolommen. Een adembenemende oosterse bouwstijl die je maar weinig tegenkomt in de Lage Landen. Juist door zijn vorm is deze voormalige kapel zo geschikt als theater. Een kostbaar monument en de trots van Heiloo en regio. Een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen, het Carré boven het Noordzeekanaal.

De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo wil graag het zicht op de vloer van het podium verbeteren en heeft besloten om met een donatiecampagne geld in te zamelen voor de aanschaf van vier mobiele tribunes (200 zitplaatsen).  Maar we stellen er wel een belangrijke voorwaarde aan: de inspiratie van de indrukwekkende monumentale ruimte mag niet verdwijnen, de Byzantijnse koepelstructuur mag niet teloor gaan. Daarom hebben we samen met de Cultuurkoepel afgesproken dat er een verrijdbare mobiele tribune moet komen die na de voorstelling ook weer kan worden ingeklapt en weggereden. De monumentale status moet behouden blijven, dat staat voorop.