Mobiele Tribune

vriendenvancultuurkoepel

De Cultuurkoepel was vroeger een kapel, gebouwd als tempel van gebed maar ook bezinning en verwondering. Dit is terug te vinden in de zogeheten Byzantijnse architectuur: een groot open koepelgewelf, ondersteund door kolommen. Een adembenemende oosterse bouwstijl die je maar weinig tegenkomt in de Lage Landen. Juist door zijn vorm is deze voormalige kapel zo geschikt als theater. Een kostbaar monument en de trots van Heiloo en regio. Een inspirerende ontmoetingsplek voor iedereen, het Carré boven het Noordzeekanaal.

Hier stopt de vergelijking. Want kun je in Carré nog vanuit de derde ring beneden naar het podium kijken, in de Cultuurkoepel zitten we allemaal gelijkvloers. Hierdoor is het zicht op de vloer van het podium beperkt. Dit kan verbeterd worden door binnen de pilaren, aan de rand van de zaal, tribunes te plaatsen. Hiermee worden de achterste rijen hoger en kunnen we het publiek dichter bij het podium laten zitten. 

  

Voorbeeld van een mobiele tribune

De Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo wil graag het zicht op de vloer van het podium verbeteren en heeft besloten om met een donatiecampagne geld in te zamelen voor de aanschaf van vier mobiele tribunes (200 zitplaatsen).  Maar we stellen er wel een belangrijke voorwaarde aan: de inspiratie van de indrukwekkende monumentale ruimte mag niet verdwijnen, de Byzantijnse koepelstructuur mag niet teloor gaan. Daarom hebben we samen met de Cultuurkoepel afgesproken dat er een verrijdbare mobiele tribune moet komen die na de voorstelling ook weer kan worden ingeklapt en weggereden. De monumentale status moet behouden blijven, dat staat voorop.

Ze bestaan, mobiele tribunes maar ze zijn wel een beetje duur want ze moeten stevig, veilig, verrijdbaar, fraai en veilig zijn. We hebben er onderzoek naar gedaan. Als we vier mobiele tribunes laten maken dan voldoen ze aan alle eisen.  Deze tribunes kosten € 62.500 per stuk, dus samen € 250.000. We hebben al een deel bij elkaar gespaard, dankzij bedragen van de Vrienden en de programmeurs van de Cultuurkoepel. Samen met de Cultuurkoepel hebben we al € 65.000,- opzij kunnen leggen. Een goed begin en een goede basis.

Wij vragen iedereen die de Cultuurkoepel Heiloo een warm hart toedraagt om een “zeteltje” bij te dragen zodat we samen de Cultuurkoepel nog beter kunnen maken. Uw bijdrage helpt om:

  • iedereen een goede zitplaats met ruim zicht te bieden,
  • flexibiliteit en intimiteit te waarborgen,-
  • het cultureel erfgoed veilig te stellen,
  • meer goede zitplaatsen te creëren, zodat grotere/duurdere voorstellingen kostendekkend geprogrammeerd kunnen worden. 

Elke bijdrage is welkom! Steun de campagne van de Vrienden Cultuurkoepel Heiloo met uw bijdrage  voor een mobiele tribune op Bankrekening NL97 RABO 0152 7164 67 tnv Stichtingvriendencultuurkoepelheiloo ovv Mobiele Tribunes en uw emailadres.

Specifieke donaties

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot sponsoring van een hele mobiele unit of een stoel op uw naam:

 – Voor € 100,- draagt een stoel op de tribune twee jaar lang uw naam,

– Voor € 1.000,- wordt u erelid van de Vrienden Cultuurkoepel met uw naamsvermelding op ons Tableau d’Honneur,

– Voor € 5.000,- kunt u gedurende vier jaar uw (bedrijfs)naam verbinden aan een van de vier verrijdbare units.

Neem contact op met de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Cultuurkoepel, Joep van Dijk (06 515 78 319) en we maken samen een afspraak of stuur een mail naar secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Anbi

Uw bijdrage valt onder de fiscale regelingen voor culturele ANBI-stichtingen. Hierdoor mag u als particulier 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting en als onderneming kunt u zelf 1,5 x het bedrag voor de vennootschapsbelasting aftrekken. 

Contact

Heeft u vragen over een donatie, of wilt u meer informatie over zakelijke samenwerking?
Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

Kennemerstraatweg 464
1851 NH, Heiloo

secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Met dank aan onze sponsoren