Evenementenagenda 

6 november Willibrorduslezing

Jaap Seidell 

Voedsel voor de geest

Op zaterdag 6 november vanaf 17.00 uur vindt de 6e Landgoed Willibrorduslezing plaats in de Cultuurkoepel Heiloo. Het bestuur van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordusgenootschap hebben de eer prof. dr. ir. Jaap Seidell dit jaar als spreker te mogen presenteren.

Jaap Seidell is sinds 2002 hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, publiceerde ruim 500 artikelen in wetenschappelijk tijdschriften. Hij is vaste columnist van Het Parool en Het Financieel Dagblad, twitteraar en als veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat. Hij is te volgen op Twitter via @jaapseidell.

De historie van de St-Willibrordusstichting laat zien dat in de zorg voor kwetsbare mensen met een psychiatrische en verstandelijke beperking aandacht was voor voeding en lichaamsbeweging. Dat was een vooruitziende blik, want nieuwe inzichten laten zien dat een gezonde voeding niet alleen helpt om chronische ziekten als kanker, hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen, maar ook dat het belangrijk is voor ons immuunsysteem en onze mentale gezondheid. Het huidige voedselsysteem bevordert echter vooral de consumptie van ultra-bewerkt, lekker maar ongezond gemaksvoedsel. Voeding is echter meer dan een optelsom van voedingsstoffen. Onze keuken en eetgewoonten zijn een onderdeel van onze culturele identiteit en voedsel speelt een belangrijke rol in intermenselijke relaties.

Rondom de lezing zijn meer activiteiten. Leerlingen van basisschool Willibrord uit Heiloo houden voordrachten met de titel: ‘Dichtbij Willibrordus’.

Na afloop van de lezing kunt u genieten van de Willibrordusmaaltijd. Een heerlijke stamppot verzorgd door de Keuken met Karakter. De ingrediënten van de stamppot zijn uit de regio afkomstig.

Voor € 5,- koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief de overheerlijke Willibrordus stamppot.
Na afloop van het programma zullen de bestuursleden van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo u uitnodigen tot een kleine bijdrage aan het evenement.

Inloop 17.00 uur. Start programma 17.15 uur

 Meer info

Kaarten bestellen 

16 januari hoogtezondagmiddag

   De speciaal voor de Vrienden geplande Hoogtezondagmiddag in de Cultuurkoepel zal het duo Anke Buringa-Lont, dwarsfluit en Bernard van den Boogaard, piano een programma spelen met stukken van George Enescu, Claude Debussy en eigen werk van Bernard van de Boogaard (Phoenix variaties voor piano 1987 en de Sonate voor dwarsfluit en piano 2020.) Een prachtig programma.

   

  De Hoogtezondagmiddag zal plaatsvinden op de zondag vóór Blue Monday, de derde maandag in januari, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar.

   

   

   

  Contact

  Heeft u vragen over de dagelijkse praktijk van de stichting?
  Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

  Kennemerstraatweg 464
  1851 NG  Heiloo