Evenementenagenda

 

JUBILEUMCOMCERT VOOR DE VRIENDEN

29 APRIL 20.00 – 21.30 UUR

met BERNARD VAN DEN BOOGAARD piano en ANKE BURINGA dwarsfluit

 

Het jubileumconcert van Bernard van den Boogaard en Anke Buringa is driedubbel feest, want het musicerende duo bestaat 5 jaar. Bernard viert zijn 70ste verjaardag en hij is bovendien 60 jaar actief als pianist en componist. Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo nodigt u graag uit voor deze hartverwarmende, muzikale, nostalgische en romantische avond. 

Het concert wordt gegeven door Anke Buringa (Heiloo) op dwarsfluit en Bernard van den Boogaard (Castricum) op piano. Deze middag vertolken zij een van zijn jongste werken voor fluit en piano, de Sonate uit 2020. Bernard heeft het stuk midden in de coronatijd geschreven. De sonate bestaat uit drie delen: I Stress, II Overpeinzing en III Euforie. Daarnaast speelt hij zijn Phoenix-variaties uit 1987 en Divergences uit 2017. Anke en Bernard beginnen hun concert met Six Épigraphes Antiques (1914) van Claude Debussy.

 

Een prachtig programma. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur. In de pauze bieden wij u graag een drankje aan. 

 

Bernard van den Boogaard is een gerenommeerd concertpianist en componist. Op 13-jarige leeftijd nam hij compositielessen bij Peter Schat, waarna hij op het Amsterdams Sweelinck-Conservatorium bij Ton de Leeuw studeerde en in 1975 de ‘Nederlandse Staatsprijs voor Compositie’ behaalde. Na het conservatorium volgde Bernard meestercursussen bij Ton Hartsuiker, Theo Bruins en langere tijd bij Jan Wijn. Als pianist nam Bernard werken op voor radio van Griffes, Scriabin en Rachmaninoff. Hij concerteerde als solist onder meer in zijn eigen vier pianoconcerten, Beethovens 1e pianoconcert, Strawinsky’s concert voor piano en blazers en Hengevelds concertino met Harmonieorkest. Zijn eigen werk omvat composities in alle denkbare combinaties: pianomuziek, liederen, kamermuziek, orkestwerken, koorwerken, filmmuziek, theatermuziek en muziek voor elektronica. Diverse composities werden opgenomen voor publiekzenders van de Nederlandse radio en televisie. Bijzonder is dat Bernard van den Boogaard zich tegelijkertijd thuis voelt in de wereld van de goochelkunst. Hij volgde masterclasses ‘manipulatie’ bij Ger Copper en Jeff Mc Bride. Dit resulteerde in 2011 in een zelfgeschreven one-man show, waarin hij muziek en magie middels een verhaallijn combineert.

 

Anke Buringa is fluitdocente bij Muziek-en Dansschool Heiloo en Toonbeeld te Castricum. Naast haar lespraktijk vormt zij samen met Bernard van den Boogaard een fluit/piano duo. Daarnaast speelt zij in het Aiolos kwartet. Het Aiolos Kwartet mag zich één van de meest ervaren fluitkwartetten van Nederland noemen. Het bestaat al 34 jaar in dezelfde samenstelling en dit resulteert in een hoog niveau van samenspel en muzikaliteit. Het Kwartet volgde onder meer lessen tijdens het Orlando Festival voor kamermuziek in Kerkrade (o.a. bij Irena Grafenauer) en werd een aantal jaren muzikaal gecoacht door Bas Pollard. Het Aiolos Kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland, en heeft verschillende radio- en televisieopnames gemaakt.

Willibrorduslezing 

De 7e Willibrorduslezing is 5 november 2022

De Willibrorduslezing in de Cultuurkoepel is inmiddels een traditie. Elk jaar, op de eerste zaterdag van november, wordt door een bekende Nederlander een lezing gehouden over ‘gezondheid’ in de meest brede zin van het woord. Hoe kunnen we ons goed voelen in ons eigen vel, in en met onze omgeving? Deze twee aspecten – de zorg voor jezelf en zorg en compassie voor anderen zijn onlosmakelijk verbonden met het leven van St. Willibrordus en de huidige rol van het Landgoed voor Heiloo. Om deze verbinding te eren, te behouden, te verbeelden en over te blijven leren nodigt het Willibrordus Genootschap elk jaar een spreker uit, waarvan het Genootschap gelooft dat hij of zij in staat is om een eigen en uniek perspectief te bieden op deze vraagstukken.
De zevende editie van deze lezing zal plaatsvinden op zaterdag 5 november 2022. Noteer de datum alvast in uw agenda.

 

Contact

Heeft u vragen over de dagelijkse praktijk van de stichting?
Vul het formulier in en we reageren zo snel mogelijk op uw verzoek.

Kennemerstraatweg 464
1851 NG  Heiloo