Bestuursleden

Even voorstellen: het bestuur

Joep van Dijk, voorzitter

Ik ben geboren op 18 december 1950 in Tilburg en heb twee volwassen zonen uit een vorig huwelijk. Aan de Universiteit van  Amsterdam heb ik Geschiedenis, Kunstgeschiedenis, Nederlandse Taal- en Letterkunde en Boek- en Informatiewetenschap gestudeerd. Vervolgens ben ik directeur geworden van de Bibliotheek Breda. In 2010 ben ik Alkmaar komen wonen als directeur van Schouwburg De Meerse en poppodium Duycker in Hoofddorp en medebestuurder van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer, een cultureel complex waarin bibliotheek, kunstencentrum, theater en poppodium met elkaar gefuseerd zijn tot een fascinerend en uitdagend complex van culturele activiteiten en programma’s. Vanaf medio 2016 ben ik met pensioen. Deelname aan en genieten van cultuur zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor een beschaafde samenleving waarin we elkaar verhalen kunnen vertellen. Verhalen over het leven van anderen en onszelf. Verhalen die in de bibliotheek gelezen kunnen worden en die in het theater tot leven komen. Het beleven van kunst en cultuur is daarmee een verrijking van ons menszijn. We kunnen de dagelijkse routine even ontstijgen en de schoonheid van onze ongebreidelde fantasie beleven. En dat is wat mij aantrekt in Cultuurkoepel Heiloo met zijn rijke programmering en een enthousiaste Vriendenclub. Daarom wil ik graag mijn bijdrage leveren aan de versterking van het culturele leven in Heiloo en de instandhouding van het unieke landgoed Willibrordus.

Mailadres: voorzitten@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Karin Veldkamp, secretaris

Geboren in 1959 te Vught (NB) en met ouders in 1975 naar Gelderland verhuisd. Sinds 2005 woon ik met veel plezier met man (en eerst 2 nu nog 1 kind) in het mooie Heiloo. Mijn werkgeschiedenis is divers maar vooral heb ik 10 jaar gewerkt bij het Cito te Arnhem, GGZ NHN (2005-2006) en Dijk en Duin (onderdeel Parnassia groep). Na Dijk en Duin heb ik nog 12 jaar gewerkt bij Parnassia groep voornamelijk bij Brijder Verslavingszorg NH als HR adviseur.

Als opleiding heb ik HBO personeel en arbeid gedaan en nog een jaar post HBO arbeids- en organisatiepsychologie. Inmiddels ben ik een jaar met (vroeg) pensioen (september 2022) en heb gereageerd op de vacature bij de Vrienden van de Cultuurkoepel als secretaris.  De band die ik nog voel met het GGZ terrein en de prachtige koepel samen met de inhoud van de cultuursector was aanleiding hiervoor te kiezen. De vrienden zorgen voor aanvullende inkomsten en daarmee voor verbeteringen en vernieuwingen in de Cultuurkoepel. Naast dit vrijwilligerswerk heb ik als hobby’s: breien/haken/lezen/wandelen en fietsen en natuurlijk cultuur als muziek/musea en kunstgeschiedenis.

Mailadres: secretaris@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Hetty Deinum, penningmeester

Geboren en getogen in de Noord Oost Polder en na vele ‘werkzame omzwervingen’ ruim 10 jaar geleden in Heiloo beland. Studie en werk hebben mij 45 jaar bezig gehouden en hadden altijd te maken met onderwijs en opvoeding. De meeste tijd werkte ik als onderwijsadviseur. Toen ik daarmee klaar was (gepensioneerd dus), bleek er nog ontzettend veel te beleven, te genieten en vooral te doen! Rotary (Club Heiloo) neemt sowieso veel van mijn ‘vrije’ tijd in beslag. Daarnaast is deelnemen aan en genieten van allerlei kunstuitingen (muziek, fotografie, film, musea, theater) een must!
Het is voor mij dan ook een voorrecht een steentje te mogen bijdragen aan (het behoud van) de Cultuurkoepel. Laat dit unieke monument nog vele jaren de prachtige ambiance bieden aan talrijke culturele uitingen! Meedoen? Wordt Vriend Cultuurkoepel Heiloo!

Mailadres: penningmeester@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Marjan Hageman, webbeheerder

Mijn bijdrage in het bestuur is het bijhouden van de website. De nieuwsbrief zal ik versturen in samenwerking met de redacteur. En uiteraard ga ik samen met het bestuur ervoor zorgen dat er nog meer vrienden lid willen worden van de “vriendenvan”.  In Heiloo ben ik geboren en getogen. “De Stichting” was voor ons als kind altijd iets duisters. Ik heb me vaak afgevraagd hoe het er achter de poort uit zou zien. Nu het opengesteld is voor publiek kom ik er graag. Het landgoed is een aanwinst voor Heiloo en zeker met alle activiteiten die er te doen zijn.

Ik heb 20 jaar in  West-Friesland gewoond waar ik onbezoldigd werkte voor een klein theater. Dat heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Nu ik weer terug ben in Heiloo ben ik dan ook heel blij dat ik nu mag bijdragen aan het bestuur van de Vrienden van de Cultuurkoepel.  Er is mij het afgelopen jaar vaak gevraagd door de Westfriezen of ik al bij de Cultuurkoepel werkte.

Sportieve activiteiten onderneem ik graag. Fietsen, bergwandelingen, skieën , koudwaterzwemmen: ik word er heel gelukkig van. Daarnaast lees ik veel, musea bezoeken en natuurlijk het theater waar ik graag naartoe ga, het liefst met mijn vrienden, familie en kinderen.

Mailadres: webbeheer@vriendencultuurkoepelheiloo.nl

Stan Reichert, algemeen bestuurslid

Nadat ik in de Zaanstreek was geboren in 1959 ben ik vanaf mijn 7 e jaar opgegroeid in Maassluis. Na de middelbare school in Schiedam heb ik geneeskunde gestudeerd in Rotterdam, waarna ik in Amsterdam de specialisatie tot cardioloog heb voltooid.
Vanaf 1990 heb ik bijna 30 jaar als cardioloog in Alkmaar gewerkt, een prachtig vak waarin je patiënten echt kon helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren, of het nu was met medicatie, een ingreep of een operatie.

Met veel plezier heb ik altijd veel activiteiten naast mijn werk gedaan, zoals het bestuur van een studentenvereniging, student-lid van de Universiteitsraad, de ouderraad van de  Willibrordschool, voetbal en hockeycoach, Timmerdorp en sedert 15 jaar Rotary club Heiloo.

Sedert 1991 woon ik met mijn vrouw en onze 3 kinderen in Heiloo.  De kinderen, inmiddels 29, 27 en 25 jaar zijn uitgevlogen en hebben hun eigen bestemming gevonden.
Onlangs ben ik toegetreden tot het bestuur van de Vrienden van de Cultuurkoepel om zo mijn steentje bij te dragen aan het behoud van dit monument voor ons mooie dorp.

Mailadres: fondsenbeheer@vriendencultuurkoepelheiloo.nl